Storm 2020

Gepubliceerd op 7 september 2020 om 22:32

Heel mijn leven woon ik al aan de kust en zou er ook nooit meer weg willen. Ik denk dat als ze mijn bloed meten er zelfs zeezout in zit. En als er dan een storm voorspelt wordt dan gaat het meteen sneller stromen.

Reden: zeevogels. Maar de wind moet wel uit de goede richting komen en dat is west, liefst met een noordelijke stroming vanaf de noordelijke Noordzee (Atlantische Oceaan) zodat de Noordzee een trechter vormt. Dan hoop je op de vier jagers (Grote, Middelste, Kleine en Kleinste), (Pijl)stormvogels, Vorkstaartmeeuwen, Rosse Franjepoten etc.

Je hoopt altijd op een beeldvullende vogelfoto maar dat vertelt niet veel over het gedrag en omstandigheden waarin deze vogels tot hun recht komen. Daarom bewust zo veel mogelijk de bulderende golven in beeld en de vogel in een goede houding en compositie. Op de foto een donkere fase adult Kleine Jager, gefotografeerd vanaf de KRB post bij de Buitenwatering van Katwijk.


All my life I live at the North Sea coast, when they'll do a blood test I probably would have sea salt in it. When the forecast predicts an autumn storm my blood is rushing, the reason: seabirds!

Still the circumstances have to be right, wind from the west preferable with a northern flow from the Atlantic funneled into the North Sea. Then you hope for seabirds like skuas, shearwaters, storm-petrels, sabine's gull, grey phalarope etc.

Here I photographed a dark phase Arctic Skua migrating passed Katwijk near The Hague.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.