Forest spirit

Gepubliceerd op 4 september 2020 om 21:06

Al jaren wacht ik er op, de zwarte geest van het bos en dit jaar verscheen hij, de Zwarte Ooievaar.

 

Augustus is de maand om Zwarte Ooievaars te zien, met name met een warme oostelijke wind is het zaak de lucht in de gaten te houden. Net als onze Ooievaars maken ook Zwarte Ooievaars gebruik van thermiek om zich naar grote hoogte te laten opstuwen om vervolgens in glijvlucht tientallen kilometers de volgende thermiekbel het tafereel te herhalen.

 

In tegenstelling tot onze Ooievaar leiden Zwarte Ooievaars een mystiek bestaan. Diep in ondoordringbare bossen broeden ze hoog in een boom. Voedsel zoeken ze op de bosbodem en kleine beekjes die de bossen doorkruisen. Een broedende Zwarte Ooievaar is een indicatie voor een gezond en rustig bos. Gelukkig genieten deze bossen steeds meer bescherming en profiteert ook de Zwarte Ooievaar hiervan. Hopelijk kunnen wij ook deze vogel na België als broedvogel verwelkomen.

 

Deze jonge vogel verbleef anderhalve dag bij de Langevelderslag bij Noordwijkerhout en liet zich dicht benaderen zolang je rustig bewoog of de vogel opwachtte op zijn pad. Eindelijk kon ik de portretten die ik al lang in mijn hoofd had.

For years I hoped to photograph a Black Stork, especially to take some portraits of a cooperative juvenile. Finally a young bird stayed one and a half day just 20 kilometers from my home.

 

I could approach the bird at just 8 meters after a while which allowed me to take some nice portraits and a shot where the bird caught a leach.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.