Little Tern, big mouth

Gepubliceerd op 13 juni 2021 om 17:22

Eindelijk even er weer tussenuit, bestemming: Texel. Op Texel is altijd wel iets te beleven en lukt het ene niet dat doet er zich altijd weer een alternatief voor. Zo waren we (Hans en ik) eigenlijk van plan om Kluten te fotograferen op de alom bekende plek, echter geen Kluten meer in het Wagejot.

 

Het was al weer een paar jaar geleden dat ik er voor het laatst geweest en in de tussentijd heeft men op Texel niet stil gezeten. Aan de oostkant (Waddendijk) zijn veel nieuwe natuurgebieden aangelegd en hier wordt dankbaar gebruik van gemaakt. Waarom zou je dan als Kluut nog op een eilandje net voor een stelletje oude voyeurs gaan broeden?

 

Een ander doel was om Drieteenstrandlopers in zomerkleed te fotograferen en bij de vuurtoren lukte dat gelukkig ook (later meer). Echter waren het de Dwergsterns die in het zwinnetje op visjes aan het jagen waren het hoogtepunt van het weekend. Door het natte zand tijgerend konden we een vrouwtje dicht genoeg benaderen. Geduldig wachtte ze tot haar bruidsschat werd aangeboden in de vorm van een verse Zandspiering. Hierop hadden ook wij gewacht en om dit tafereel niet te verstoren hielden we aftand om ook de overdracht in beeld te kunnen brengen.

Finally, we're allowed to travel again and Hans and I went to Texel for a weekend. Our targets where Avocets and summer plumage Sanderlings but it turned our you can't plan everything. Bird photography is adapt to the situation and pay attention to what's happening around.

The Avocets had found better breeding sites but we found the Sanderlings near the lighthouse. Only the star of the weekend where the Little Terns foraging close to the shore. We got close to a female waiting for her partner to bring a fresh fish. As we didn't want to disturb her and get the action photos we kept our distance, resulting in this feeding serie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.