Blyth

Gepubliceerd op 21 juni 2020 om 21:45

Dit jaar is er een ware influx van Struikrietzangers gaande. Normaliter broedt deze saai ogende zangvogel meer richting oost Europa maar de laatste jaren nam het aantal najaarswaarnemingen al steeds meer toe. Dit voorjaar worden we "overspoeld" met deze dwaalgast waarbij de teller al richting de 25 waarnemingen oploopt.

Op 3 juni was ik zelf al vroeg op pad speciaal op zoek naar Struikrietzangers, elke ruig hoekje met riet leverde alleen maar Bosrietzangers en Kleine Karekieten op. Op datzelfde moment fietste Kasper Hendriks van zijn huis is Voorburg richting Leiden. Langs de spoorlijn hoorde hij toch wel een heel trage Bosrietzanger.

Via onze app-groep "deteriorating birders" werd snel geluidsopnames gestuurd en toen bleek het raak. Wat volgde was een snelle fietsrit van Wassenaar naar Voorschoten. Gutsend van het zweet kwam ik bij Kasper aan, de vogel zat open en bloot te zingen. Typisch een soort die niet spannend oogt maar een geweldige zang heeft vol perfecte imitaties van andere vogelsoorten. Luister hier maar eens naar. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.