In the sand for Sanderlings

Gepubliceerd op 25 juli 2021 om 12:26

Wanneer je van plan bent om vogels op het strand te fotograferen, liggend op het (natte) zand, is het raadzaam om waterafstotende kleding te dragen. Lees een regenbroek en jas.

Als je op het zand ligt nabij de waterlijn zakt het zand een beetje in en komt het water daaronder weer omhoog, oftewel een nat pak. Maar wanneer je met 20 graden in een regenpak in de volle zon loopt dan ben je natter aan de binnenkant dan dat je zou worden aan de buitenkant. Een hels dilemma, zo ook toen we op Texel drieteenstrandlopers fotografeerde, mijn keuze..... een natte broek en shirt met een topping van zand. Ach bij het verwerken van de foto's ben je dat al bijna weer vergeten.

When photographing birds on the beach lying on the (wet) sand it's advisable to wear a rain coat and trousers. Only when it's 20 degrees one gets wetter on the inside then on the outside. So when we where photographing Sanderlings on Texel I choose to wear som other beach wear. Resulting on a wet short and t-shirt. All is forgotten when you process the images.